Ontwikkelingen rondom de 4e Europese Antiwitwasrichtlijn

door Ellen Timmer

De 4e Europese Antiwitwasrichtlijn (AMLD4) is in aantocht en zal ook gevolgen hebben voor de activiteiten van trustkantoren. De plannen zijn om de wijzigingen op 1 januari a.s. geïmplementeerd te hebben in alle lidstaten van de EU. Over de verwerking van AMLD4 in het Nederlandse recht is al een internetconsultatie gehouden. Er is door een groot aantal organisatie gereageerd (zie mijn bericht), waaruit het belang van een ander kan worden afgeleid.

Al eerder signaleerde ik op deze site de voorstellen tot wijziging die in juli jl. door de Europese Commissie zijn gedaan. Inmiddels heeft juristenorganisatie CCBE kritiek geleverd op de wijzigingsvoorstellen.

Er zal nog veel moeten gebeuren. Zie voor meer informatie de berichten op mijn algemene weblog over AMLD4.


Aanvulling 10 oktober 2016

Zie over AMLD4 ook het nieuwsbericht van DNB.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: