Bobeldijk en Jeurissen over signalering van fiscale risico’s: “Trustkantoren raken klem tussen belastingrecht en ethiek”

door Ellen Timmer

In de Nyenrode nieuwsbrief van september 2016 verscheen een artikel van prof. mr. dr. Arco Bobeldijk en prof. dr. Ronald Jeurissen onder de titel “Trustkantoren raken klem tussen belastingrecht en ethiek“, waarin zij constateren dat DNB onderwerpen van ondernemingsethiek onderbrengt onder ‘fiscale risico’s’. Zij vragen zich af wie dan bepaalt wat maatschappelijk gewenst en ongewenst is.

De auteurs schrijven onder meer:

Wanneer we deze uitoefening van het toezicht van DNB op de trustsector analyseren vanuit de perspectieven van het recht en de ondernemingsethiek, dan valt op dat structuren die ‘maatschappelijk onwenselijk’ zijn onder de fiscale risico’s worden geschaard. Deze formulering is opmerkelijk, omdat de toezichthouder hier direct verwijst naar de ethiek, als de inhoud van het recht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: