Good practices transactiemonitoring DNB

door Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Op de site van DNB is een bestand genaamd “Concept Good Practices transactiemonitoring (25-10-2016)” (pdf) te vinden. Waarom het als concept wordt aangeduid wordt uit de wijze waarop het op de site geplaatst is niet duidelijk. Het pdf-bestand zelf lijkt geen concept te zijn, althans het staat er niet op. Dus mogelijk is het een definitief document.

Daar lijkt het NCI in het bericht van 7 november jl. ook van uit te gaan.

2 reacties to “Good practices transactiemonitoring DNB”

  1. Ellen, zoals jij zelf al berichtte vinden momenteel rondetafelgesprekken plaats. Gister met externe adviseurs en opleiders, eerder met bestuurders en binnenkort met compliance officers. Het is nu nog een concept; DNB zal naar ik verwacht spoedig een definitief stuk publiceren, met daarin verwerkt een aantal suggesties uit de rondetafelgesprekken. Ik kan wel verklappen dat men goed moet beseffen dat de ‘good practices’ geen voorschriften zijn. Kantoren die zelf goede procedures menen te hebben, kunnen die handhaven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: