Bijeenkomst DNB over personentoetsing |

door Ellen Timmer

DNB laat op 31 mei 2016 in de nieuwsbrief pensioenen weten dat op 9 juni a.s. een bijeenkomst over personentoetsing plaats vindt, gericht op alle onder toezicht staande instellingen:

Informatiebijeenkomst en brochure over toetsingen
Nieuwsbericht 31 mei 2016

Op 9 juni organiseert DNB opnieuw een informatiebijeenkomst over toetsingen. Verder heeft DNB een brochure over toetsingen gemaakt met voorbeelden uit de praktijk.

Deze informatiebijeenkomst is bedoeld voor:

  • Medewerkers van onder toezicht staande instellingen die betrokken zijn of verantwoordelijk zijn voor de voorbereidende werkzaamheden voor de bestuurderstoetsingen.
  • Aspirant-bestuurders, commissarissen en andere beleidsbepalende medewerkers van financiële instellingen die onder toezicht van DNB staan.
  • Belangenbehartigers en andere externe betrokkenen die meer willen weten over de bestuurderstoetsingen door DNB (en de AFM).

Tijdens de informatiebijeenkomst geven medewerkers van DNB een toelichting op het toetsingsproces en wat instellingen en te toetsen personen kunnen verwachten. Welke voorbereidingen zij moeten treffen, hoe een toetsingsgesprek in z’n werk gaat, welke processtappen er zijn, et cetera. Uiteraard is er ook ruimte om vragen te stellen.

U kunt zich inschrijven voor deze bijeenkomst via deze link.

Brochure
Met de publicatie van een aantal goede voorbeelden uit de praktijk biedt DNB (kandidaat)bestuurders een handvat voor een goede voorbereiding op een toetsing.
DNB heeft praktijkvoorbeelden gepubliceerd in Open Boek Toezicht. Hier vindt u ook voorbeeldformats. Daarmee kunnen ondernemingen en kandidaten de benodigde informatie aanleveren en zich voorbereiden op de toetsing. Op deze manier geeft DNB u meer zicht op wat u kunt verwachten als u getoetst wordt.
U kunt de formats vinden in Open Boek Toezicht . Hier vindt u ook de voorlichtingsbrochure ‘U wordt getoetst’.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: