Reactie NOB op publicaties over NOB-leden betrokken bij trustkantooractiviteiten voor cliënten van Mossack Fonseca

door Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

In een persbericht van 21 april jl. geeft de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs (NOB) een reactie op publicaties over NOB-leden betrokken bij trustkantooractiviteiten voor cliënten van Mossack Fonseca.
In de aanhef van het artikel wordt gezegd dat de regels zullen worden aangescherpt (toekomst), maar verder op in het bericht wordt gezegd dat werkzaamheden als NOB-belastingadviseur bij een een doelvennootschap per definitie al in strijd zouden zijn met de NOB-regels. Dat lijkt te betekenen dat NOB nu het standpunt inneemt dat een NOB-belastingadviseur niet betrokken mag zijn bij een trustkantoor, ook al wordt zorgvuldig en met inachtneming van de door het NOB voorgeschreven gedragslijnen geopereerd.

NB Een (Angelsaksische) trust is iets anders dan een trustkantoor. De titel van het persbericht van NOB is daarom verwarrend.

3 reacties to “Reactie NOB op publicaties over NOB-leden betrokken bij trustkantooractiviteiten voor cliënten van Mossack Fonseca”

  1. Ik denk dat het bericht van het NOB behoorlijk duidelijk is: NOB/leden, belastingadviseurs, mogen geen directie zijn in de door hen geadviseerde doelvennootschappen…. Bericht ziet voornamelijk op nederlands adviseurs….

  2. Zie over Panama en belastingadviseurs ook het artikel van Lex van Almelo op Mr. onder de titel “Man, paard en Panama II”, http://www.mr-online.nl/weblogs/lex-van-almelo/30241-man-paard-en-panama-ii

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: