DNB nieuwsbrief trustkantoren

door Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

De nieuwste DNB-nieuwsbrief voor trustkantoren is uitgekomen.
Onderwerpen:

Cliëntenacceptatie door een opvolgend trustkantoor

Interessant is dat op grond van het bericht bedoeld in de tweede bullet, het opvolgende trustkantoor bij de cliëntenacceptatie moet betrekken wat de redenen waren voor de cliënt en diens doelvennootschappen, om te vertrekken bij het vorige trustkantoor. Het opvolgende trustkantoor kan daar niet zo eenvoudig achter komen vanwege de geheimhoudingsverplichtingen van de voorganger. DNB zegt wel heel gemakkelijk “Tevens verwacht DNB dat trustkantoren hun organisatie zodanig inrichten dat zij hier op een effectieve wijze aan kunnen voldoen. Trustkantoren kunnen onder meer aandacht besteden aan de waarborgen voor dergelijke informatieuitwisseling in de afspraken met clienten en in de service agreements.

Naar verwachting zal het nog wel enige tijd duren voordat in alle contracten regelingen zijn opgenomen, die dergelijke informatievoorziening aan een opvolgend trustkantoor mogelijk maken. Overigens verbiedt de Wwft dat het trustkantoor dat een ongebruikelijke transactie heeft gemeld, deze informatie aan het opvolgende trustkantoor verstrekt.

Tags: , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.