Niet-melden van een voor de antecedenten van een “beleidsbepaler” relevante gebeurtenis leidde tot bestuurlijke boete

door Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Onlangs publiceerde de AFM het bericht dat het niet-melden van een voor antecedenten relevante gebeurtenis leidde tot bestuurlijke boete. In het bericht van 7 november jl. laat de AFM het volgende weten:

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft op 4 juni 2010 een bestuurlijke boete van € 1.000 opgelegd aan een financieeldienstverlener, hierna ´de overtreder´. De overtreder is sinds 2008 actief als adviseur en bemiddelaar in verschillende financiële producten. De bestuurlijke boete is opgelegd omdat de overtreder heeft verzuimd te melden aan de AFM dat één van haar beleidsbepalers door de politie is gehoord als verdachte.

Hoewel dit niet over trustkantoren gaat, geldt ook voor trustkantoren dat voor de antecedenten van een beleidsbepaler relevante gebeurtenissen onmiddellijk moeten worden gemeld.

Blijkens mededeling van AFM wordt een en ander nu pas gepubliceerd omdat het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) bij uitspraak van 25 februari 2014 heeft geoordeeld dat de aan de overtreder opgelegde bestuurlijke boete voor het niet melden van de verdenking, rechtmatig is. Met de uitspraak van het CBb is de boete rechtens onaantastbaar geworden.

Meer informatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: