Integriteitstoetsing ubo’s van trustkantoren in 2021 van start

door Ellen Timmer

Het wetsvoorstel waarin integriteitstoetsing van ‘uiteindelijk belanghebbenden’ (ubo’s) van wisselinstellingen (Wft), crypto aanbieders (Wwft) en trustkantoren wordt geïntroduceerd, is op 17 september jl. als hamerstuk door de Tweede Kamer afgedaan en vervolgens op 6 oktober jl. door de Eerste Kamer aangenomen. De wet verscheen op 14 oktober jl. in het Staatsblad.

Over de integriteitstoetsing van ubo’s schreef ik eerder dit artikel.

Inwerkingtreding
Een deel van de bepalingen werkt terug tot 1 oktober 2018 en een ander deel treedt op 30 juni 2021 in werking. Enkele bepalingen, waaronder die over de integriteitstoetsing van ubo’s, treden in werking met ingang van de eerste dag van de zevende kalendermaand na de datum van uitgifte van het Staatsblad waarin de wet is geplaatst, als ik het goed heb uitgerekend is dat 1 mei 2021.

Toetsing van trustkantoren-ubo’s
In de Wet toezicht trustkantoren 2018 worden artikelen 8 en 10 gewijzigd:

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: