Minder meldingen ongebruikelijke transacties goed teken

door Ellen Timmer

DNB schrijft dat trustkantoren minder ongebruikelijke transacties melden. Dat er minder meldingen zijn hoeft niet te betekenen dat trustkantoren in gebreke zijn. DNB onderbouwt de gedachte dat de meldingen zouden moeten toenemen niet.
Gelet op de hoge compliance eisen en het intensieve toezicht, zouden trustkantoren juist steeds minder moeten gaan melden, omdat het aantal niet-integere situaties is afgenomen. Juist in de sector van de trustkantoren is er veel bekendheid met de eisen die de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) aan ondernemingen stelt.

Tags:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: