Brief minister van financiën naar aanleiding van nieuwsbrief DNB voor trustkantoren

door Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Op 13 mei jl. verscheen op de site van de rijksoverheid een brief van de minister van financiën naar aanleiding van de nieuwsbrief van DNB voor trustkantoren, die onlangs is verschenen. In de brief komt onder meer aan de orde dat trustkantoren de Sanctiewet onvoldoende zouden naleven (gebaseerd op een klein onderzoek), terwijl uit de via het Compliance Platform Trustkantoren georganiseerde twee cursussen blijkt dat er vele praktische en theoretische vragen bij trustkantoren leven. Een groot aantal vragen konden tijdens de cursus niet door de docent van DNB worden beantwoord. Door DNB is toegezegd dat beantwoording zal plaats vinden, helaas zal dat nog enige tijd gaan duren.

Het is een goede zaak dat DNB nieuwsbrieven ten behoeve van de trustkantoren uitbrengt. De gang van zaken rondom het toezicht op de sanctieregelgeving door DNB illustreert dat aan de informatievoorziening door DNB nog veel dient te worden verbeterd. Dat zal de kwaliteit van de activiteiten van DNB ten goede komen.

Brief van de minister van 13 mei 2015:

NB De brief is ook op overheid.nl als html-pagina te vinden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: