Inwerkingtreding 4e Europese antiwitwasrichtlijn binnenkort verwacht

door Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Nu het ontwerp voor de 4e Europese antiwitwasrichtlijn (AMLD4) door de Europese Raad is vastgesteld, valt inwerkingtreding binnenkort te verwachten. Zie voor het persbericht en vindplaatsen dit bericht op mijn algemene weblog. Deze richtlijn is niet alleen van belang vanwege de introductie van het ubo-register. Ook bevat de richtlijn allerlei andere thema’s met gevolgen voor Wwft-plichtige ondernemingen.

Trustkantoren in AMLD4

Over trustkantoren (trust or company service providers) is het volgende in het ontwerp vermeld. In de considerans staat:

(51) Competent authorities should ensure that, with regard to (…) trust or company service providers (…) the persons who effectively direct the business of such entities and the beneficial owners of such entities are fit and proper. The criteria for determining whether or not a person is fit and proper should, as a minimum, reflect the need to protect such entities from being misused by their managers or beneficial owners for criminal purposes.

In artikel 47 is het volgende opgenomen:

1. Member States shall provide that (…) trust or company service providers be licensed or registered (…).

2. Member States shall require competent authorities to ensure that the persons who hold a management function in the entities referred to in paragraph 1, or are the beneficial owners of such entities, are fit and proper persons.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: