Voorstel tot wijziging van het Uitvoeringsbesluit Wwft

door Ellen Timmer

Op 14 maart jl. is de consultatie inzake het Wijzigingsbesluit financiële markten 2015 gestart. Onderdeel daarvan is wijziging van het Uitvoeringsbesluit Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme. Dat besluit is ook voor trustkantoren relevant, onder meer omdat daarin de indicatoren voor melding van ongebruikelijke transacties in de zin van de Wwft zijn opgenomen. Voor trustkantoren [*] worden de indicatoren volgens het voorstel:

# Een transactie waarbij de instelling aanleiding heeft om te veronderstellen dat deze verband kan houden met witwassen of financieren van terrorisme.
#Een transactie van of ten behoeve van een (rechts)persoon die woonachtig of gevestigd is of zijn zetel heeft in een op grond van artikel 9 van de wet aangewezen staat.
#Een transactie voor een bedrag van € 15.000 of meer, betaald aan of door tussenkomst van de instelling in contanten, met cheques aan toonder, een vooraf betaald betaalinstrument (prepaid card) of soortgelijke betaalmiddelen.

Zie voor meer informatie over de wijzigingen van het Uitvoeringsbesluit dit bericht, waaraan ik ook een pdf bestand heb toegevoegd met de teksten over het Uitvoeringsbesluit.

[*] Als bedoeld in artikel 1, eerste lid, onderdeel a, subonderdeel 10, van de Wtt

Tags:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: