Wijzigingen in voor trustkantoren relevante informatie van DNB

door Ellen Timmer

Uit de nieuwsbrief van DNB van heden blijkt dat een aantal internetpagina’s met voor trustkantoren relevante informatie zijn aangepast. Onderstaand een overzicht van de pagina’s met de toelichting van DNB over de inhoud.

 • Toetsing bestuurders, commissarissen en andere beleidsbepalers. Bestuurders, commissarissen en andere beleidsbepalers van onder toezicht staande ondernemingen worden op betrouwbaarheid en/of geschiktheid getoetst. Afhankelijk van het type onderneming wordt deze toetsing uitgevoerd door DNB of AFM. Een voorgenomen benoeming dient altijd gemeld te worden aan DNB, via het Meldingsformulier Benoeming. Als de kandidaat niet eerder door DNB of AFM is getoetst, moet ook het Betrouwbaarheidsformulier ingediend worden.
 • Wegwijs in sanctieregelgeving. Op deze pagina zijn de vindplaatsen van alle informatie inzake sanctieregelingen, ontheffingsmogelijkheden, meldingen en vragen opgenomen.
 • Geef een reactie

  Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

  WordPress.com logo

  Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

  Facebook foto

  Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

  Verbinden met %s

  Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

  %d bloggers liken dit: