Oprichting Nederlandse Vereniging van Trustkantoren (NVVTK)

door Compliance Platform Trustkantoren

Van het bestuur van de nagenoemde vereniging ontvingen wij onderstaand bericht, dat wij graag onder jullie aandacht brengen:

Op 1 juni 2017 is de Nederlandse Vereniging van Trustkantoren (NVVTK) opgericht. De aanleiding voor het oprichten van de NVVTK is de behoefte in de markt aan een belangenbehartiger voor alle trustkantoren, waarbij de inbreng en de contributie voor alle leden gelijk is. Het doel van de NVVTK is het vergroten van het maatschappelijk draagvlak voor de trustsector en het behartigen van de belangen van de leden van de NVVTK, waarbij de nadruk ligt op het toekomstbestending houden van de trustsector.

De NVVTK is een vereniging van, voor en door leden. Dit houdt in dat aan de leden zal worden gevraagd om regelmatig een bijdrage te leveren om het doel van de NVVTK te bereiken. Hierbij kan men denken aan het aandragen van onderwerpen voor seminars en themadagen, en het (op anonieme basis) delen van informatie (waaronder input van DNB). Door onder meer de kennisuitwisseling tussen trustkantoren onderling (door bijeenkomsten, seminars, nieuwsbrieven et cetera) krijgt een lid toegang tot meer informatie en kan de uitwisseling zorgdragen voor meer uniformiteit binnen de trustsector. Zo kunnen de leden ‘good practices’ met elkaar delen binnen de NVVTK en kan de sector hierop inspelen en zich – indien nodig – verbeteren.

Daarnaast wil de NVVTK ook invulling geven aan de behoefte onder trustkantoren om meer interactie met de toezichthouder te krijgen. Aan de andere kant is de NVVTK van mening dat DNB, via de NVVTK als spreekbuis, veel trustkantoren kan bereiken.

De kosten voor lidmaatschap van de NVVTK bedragen € 1.200,- per kalenderjaar. Voor meer informatie inzake de NVVTK verwijzen wij graag naar onze website (www.nvvtk.nl). Indien uw organisatie lid wil worden van de NVVTK, klik dan hier en vul het online formulier in.

Tags:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: