Publieke managementletter NBA over trustkantoren

door Ellen Timmer

In een ongedateerd bericht laat accountantsorganisatie NBA weten dat de  NBA Signaleringsraad heeft besloten de trustkantoren sector als thema aan te wijzen. In december a.s. zal een publieke managementletter over trustkantoren worden uitgebracht:

Trustkantoren
Het onderwerp Trustkantoren heeft een relatie met de bekende Panama Papers en vergelijkbare verschijnselen van belastingontwijking. Het is een nichemarkt die nog weinig bekendheid geniet, maar verbonden is met de financiële sector (banken/beleggingsmaatschappijen). Nederland heeft de twijfelachtige reputatie een belastingparadijs te zijn. Een belangrijk vraagstuk is ethiek: wanneer is belastingreductie via allerlei beheerconstructies en buitenlandroutes moreel nog verantwoord?
De publieke managementletter trustkantoren is gepland voor december 2017.

Tags:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: