Activiteiten Compliance Platform Trustkantoren: laat weten waar interesse voor bestaat!

door Compliance Platform Trustkantoren

Tijdens de bijeenkomst over ‘branches’ van 26 maart jl. hebben we enquêteformulieren uitgedeeld waarin we de interesse van de deelnemers hebben gepeild voor door ons te organiseren of initiëren activiteiten en producten. Hierbij nodigen we lezers van deze site uit om – voor zover zij het al niet hebben gedaan – deel te nemen aan deze peiling. De ingevulde formulieren kunnen worden opgestuurd aan Marianne van Rappard, rappa205@planet.nl.

De formulieren betreffen de activiteiten en mogelijke productontwikkeling, zie hierna.

1. Onderwerpen / bijdrage Platform activiteiten
De initiatiefnemers van het Platform willen graag bijeenkomsten en cursussen organiseren die zinvol zijn voor management, compliance en auditmedewerkers van trustkantoren. Door middel van dit formulier kunt u uw belangstelling voor bepaalde onderwerpen aangeven. Voor zover u op een of andere manier uw medewerking wil verlenen, kan dat ook worden aangegeven. Wij verzoeken aan te geven of er interesse is voor de volgende onderwerpen:

 • FATCA
 • Ubo-register in de 4e antiwitwasrichtlijn
 • 4e antiwitwasrichtlijn
 • Geschiktheid van beleidsbepalers
 • Fiscaal gedreven transacties en structuren (toezichtthema DNB 2015)
 • Terrorismefinanciering (toezichtthema DNB 2015)
 • Risicoanalyses ontwikkelen en actueel houden (op diverse terreinen)

Ook kunnen eigen onderwerpen worden aangedragen. Voorts nodigen wij iedereen uit om aan te geven wie een eigen bijdrage wil leveren en waarover. Tot slot vragen wij welke organisaties bereid zijn om gratis vergaderruimte aan het Compliance Platform Trustkantoren ter beschikking te stellen.

Download het formulier Onderwerpen / bijdrage Compliance Platform activiteiten

2. Productontwikkeling
De initiatiefnemers van het Platform zijn bezig met ontwikkeling van een aantal specifiek op trustkantoren gerichte producten. Doel is om op deelgebieden een aanbod te (laten) verzorgen en een en ander organisatorisch ‘light’ te houden. Door middel van dit formulier willen wij uw interesse peilen voor de producten. Wij verzoeken aan te geven of er interesse is voor de volgende producten:

 • Flexibel procedurehandboek kleine en middelgrote trustkantoren “2.0”
 • Risicoanalyse naleving sanctieregelgeving door trustkantoren
 • Vraagbaak sanctieregelgeving
 • Vraagbaak fiscaal gedreven transacties en structuren

Ook hier kunnen eigen onderwerpen worden aangedragen.

Download het formulier Productontwikkeling Compliance Platform Trustkantoren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: