Gevolgen voor trustkantoren van de wijzigingen in de Wwft per 1 januari 2015

door Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Zoals bekend voltrekken zich de wijzigingen in het financiële recht in een razend tempo, zo constateerde onlangs ook Jan Willem van der Velden in een artikel.
Één van die onderdelen van het financiële recht is de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft), een wet die niet alleen voor grote ondernemingen geldt maar ook voor middelgrote en kleine ondernemingen, zoals onder meer trustkantoren.

Op 1 januari jl. zijn als gevolg van de Wijzigingswet financiële markten 2015 een groot aantal wijzigingen in de Wwft in werking getreden, waar onder ook diverse voor trustkantoren relevante wijzigingen. Ten behoeve van degenen die het spoor bijster zijn heb ik een vergelijking gemaakt van de tekst van de wet per heden en de tekst zoals deze op 1 januari 2014 luidde, zodat zichtbaar is wat er is gewijzigd, en heb ik passages over trustkantoren en Wtt gemarkeerd, zie dit pdf-bestand. De vergelijking heb ik gebaseerd op de veronderstelling dat de op overheid.nl ter beschikking gestelde teksten juist zijn.

Meer informatie

Tags:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: