Regeling integere bedrijfsvoering (Rib) wordt een ministerieel besluit

door Compliance Platform Trustkantoren

Medio 2012 zal de Regeling integere bedrijfsvoering (Rib), nu een regeling van DNB, worden vervangen door een ministeriële regeling.
Op 2 mei jl. is het navolgende besluit (*) genomen door de Minister van Financiën:

Artikel 1
De regels met het oog op een integere bedrijfsvoering, bedoeld in artikel 10, eerste lid, van de Wet toezicht trustkantoren, worden gesteld bij regeling van Onze Minister.

Artikel 2
Het besluit van 7 februari 2004, houdende de overdracht van de bevoegdheid tot het stellen van regels met het oog op een integere bedrijfsvoering door trustkantoren (Overdrachtsbesluit integere bedrijfsvoering Wet toezicht trustkantoren) (Stb. 2004, 58) wordt ingetrokken.

Artikel 3
Dit besluit wordt aangehaald als: Overdrachtbesluit integere 2012 bedrijfsvoering Wet toezicht trustkantoren.

Artikel 4
Dit besluit treedt in werking op een bij koninklijk besluit te bepalen tijdstip.

Het besluit wordt als volgt toegelicht:

Bij besluit van 7 februari 2004 (Overdrachtsbesluit integere bedrijfsvoering Wet toezicht trustkantoren) is de bevoegdheid van artikel 10, eerste lid, van de Wet toezicht trustkantoren (Wtt) overgedragen aan de toezichthouder op de trustkantoren, De Nederlandsche Bank N.V. (DNB).

Met de Regeling integere bedrijfsvoering Wet toezicht trustkantoren heeft DNB invulling gegeven aan die bevoegdheid.

In 2009 is de Wtt geëvalueerd; het desbetreffende rapport is in april 2010 vastgesteld. [1] Een van de aanbevelingen in het rapport betreft het opschalen van de Regeling integere bedrijfsvoering Wet toezicht trustkantoren van een toezichthouderregel naar een ministeriële regeling in lijn met de wijze waarop de vroegere toezichthouderregelingen ingevolge voorlopers van de Wet op het financieel toezicht thans als ministeriële regeling onder die wet zijn gebracht.

Om uitvoering te geven aan die aanbeveling is de bevoegdheid van artikel 10, eerste lid, van de Wtt tot het stellen van regels aan de minister overgedragen.

Tegelijk met de inwerkingtreding van het onderhavige besluit zal, ter vervanging van de Regeling integere bedrijfsvoering Wet toezicht trustkantoren van DNB, een ministeriële regeling integere bedrijfsvoering worden vastgesteld.

[1] Bijlage bij Kamerstukken II 2009/10, 32 384, nr. 1.

(*) Besluit van 2 mei 2012 houdende de overdracht van de bevoegdheid tot het stellen van regels met het oog op een integere bedrijfsvoering door trustkantoren (Overdrachtbesluit 2012 integere bedrijfsvoering Wet toezicht trustkantoren)

Tags:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: