Plannen van de wetgever met trustkantoren

door Ellen Timmer

Op 4 december jl. is in het kader van de criminaliteitsbestrijdingsregelgeving (ook wel ‘witwasbestrijding’ genoemd) de ‘plan van aanpak’ brief gepubliceerd door de minister van Financiën. In de brief staat over trustkantoren niet meer dan dat het wetsvoorstel met aanvullende maatregelen begin 2021 wordt ingediend (wetsvoorstel plan van aanpak witwassen).

In de bijlage bij die brief spelen trustkantoren een prominente rol. In die bijlage wordt gemeld dat het onderzoek naar fiscale integriteitsrisico’s bij trustkantoren is afgerond en dat de bevindingen aan de betreffende kantoren zijn gerapporteerd. In het kader van de publiek-private samenwerking heeft het FEC een project gericht op de trustkantorensector. Voorts komen trustkantoren aan de orde in de aparte rubriek ‘Monitoren aanpak trustsector‘:

 

 

Uit dit overzicht blijkt dat de ‘illegale’ trustsector nog steeds voorwerp van onderzoek is.

In oktober schreef ik over de wetgevende plannen, die zich begin 2021 zullen gaan materialiseren.

Tags:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: