Uitspraak rechtbank Rotterdam 30 juli 2020 [2]

door Ellen Timmer

De weinig opzienbarende uitspraak die ik gisteren besprak, is door het FD aangegrepen voor een mooi anti-trustkantoren verhaal onder de kop “DNB boekt belangrijke winst bij aanpak trustkantoren“. Het enige teleurstellende is dat trustkantoren nog niet zijn uitgeroeid, zo kan uit het artikel worden afgeleid, want al hebben veel trustkantoren hun vergunning ingeleverd, er zijn er nog steeds minder dan honderd, en het aantal doelvennootschappen is met een derde gedaald. Dat laatste kan ook andere oorzaken hebben, zoals het verslechterde klimaat voor ondernemingen in Nederland.

Het FD schrijft over vermoedens van fiscale fraude door de beleidsbepaler van het trustkantoor. Als een beleidsbepaler niet integer is heeft dat consequenties voor het trustkantoor, maar als zodanig kan dat bij alle bestuurders en aandeelhouders van rechtspersonen voorkomen. Het is niet uniek voor trustkantoren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: