CPT bijeenkomst security + gegevensbescherming bij trustkantoren | 21 april 2016

door Compliance Platform Trustkantoren

Op donderdag 21 april 2016 zal er een bijeenkomst van het Compliance Platform plaats vinden, dit keer met security en gegevensbescherming als thema en Jan Matto als spreker. De in samenwerking met Pellicaan Advocaten georganiseerde bijeenkomst zal plaats vinden op het Amsterdamse kantoor van Pellicaan Advocaten.

Security en gegevensbescherming bij trustkantoren.
Onze spreker is Jan Matto, Register Informaticus (RI) / Register EDP-auditor (RE) bij accountantsorganisatie Mazars en manager van het team dat zich bezig houdt met ICT advies, assurance en audit, en gespecialiseerd in privacy- en gegevensbescherming. Jan beschikt over een uitgebreid track record van bijzondere en gevoelige onderzoeken op het gebied van datalekken en ICT incidenten. Een aantal onderzoeken zijn in de tweede kamer besproken en vastgelegd in kamerstukken, waaronder het onderzoek van het datalek in 2014 bij de Nederlandse Zorgautoriteit en het onderzoek naar de privacybescherming en security van het nieuwe Nederlandse identeitenstelsel (eID Stelsel) in 2015.

Jan zal ingaan op security- en gegevenschermingsproblematiek bij trustkantoren. Die problematiek is aanzienlijk vanwege de enorme verzamelingen met persoonsgegevens, benodigd ter naleving van financiële regelgeving (onder meer Wet toezicht trustkantoren, Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme, sanctieregelgeving) en de daarmee samenhangende gegevensstromen. Trustkantoren dienen zich daarbij te houden aan de regelgeving op het gebied van digitale veiligheid (security) en aan de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp). In mei van dit jaar wordt de definitieve tekst van de nieuwe Europese verordening op het gebied van gegevensbescherming verwacht, die voor aanscherping van de regels zal zorgen en voor zwaardere sancties bij niet-naleving van de verplichtingen. In de lezing zal Jan ingaan op de organisatorische en technische gevolgen van de security- en gegevensbeschermingsregelgeving.

Ontvangst: 16.00 uur
Aanvang presentatie: 16.30 uur
Locatie: Pellicaan Advocaten, Queens Towers, Wilhelminatoren Delflandlaan 1, 1062 EA Amsterdam
Parkeren: er is parkeergelegenheid aanwezig bij het World Fashion Center
Borrel: vanaf circa 17:30 uur of zoveel later als de presentatie eindigt

Aanmelding: stuur een e-mail aan Astrid Falke onder vermelding van: voornaam + achternaam, naam van uw organisatie, e-mail adres.

Doelgroep
Bijeenkomsten van het Compliance Platform Trustkantoren kunnen worden bijgewoond door een ieder die zich met compliance in de trustsector bezighoudt. Er is gelegenheid van gedachten te wisselen over het onderwerp naar aanleiding van de inleiding door de spreker.

Nieuwsberichtenservice Compliance Platform Trustkantoren
Ellen Timmer heeft een website gemaakt voor het Compliance Platform: https://complianceplatformtrust.com/. Nogmaals attendeer ik jullie op de mogelijkheid een e-mail abonnement te nemen. Via de e-mail kunnen geïnteresseerden de aankondiging krijgen van de bijeenkomsten van het Compliance Platform alsmede eventuele andere berichten.

Hartelijke groet,
Marianne van Rappard

Tags: ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

<span>%d</span> bloggers liken dit: