Informeel verkennend overleg over de toekomst van trustkantoren in Nederland

door Compliance Platform Trustkantoren

Naar aanleiding van de brief dd 25 juni jl. van DNB aan de Minister van Financien omtrent het aanscherpen van de wet- en regelgeving voor de trustsector, veronderstellen wij dat er bij de kleine en middelgrote trustkantoren behoefte is om over deze brief met elkaar van gedachten te wisselen. De verwachting is dat de voorstellen van DNB voor deze kantoren verregaande consequenties kan gaan hebben.
Hierbij moet worden gedacht aan de vereisten van ten minste twee beleidsbepalers en de aanwezigheid van een interne compliance officer. De beoogde maatregelen wekken de indruk dat er wordt aangestuurd op een consolidatie binnen de trustsector. Wij zijn van mening dat consolidatie niet hoeft te leiden tot verbetering van de kwaliteit en denken dat er alternatieven zijn die tot een beter resultaat leiden. Verder denken wij dat het belangrijk is overleg te plegen over de praktijk van compliance in onze sector.

Het Compliance Platform wil daarom kleine en middelgrote trustkantoren uitnodigen voor een vertrouwelijk overleg zonder de aanwezigheid van commerciële dienstverleners, software leveranciers en/of banken. Voor dit overleg nodigen we directeuren/beleidsbepalers en compliance officers van kleine en middelgrote trustkantoren uit. De bijeenkomst zal het karakter krijgen van een informeel verkennend overleg en plaatsvinden op:

woensdag 26 augustus 2015 van 16.00 – 18.00 uur
ten kantore van Pellicaan Advocaten Amsterdam
Delflandlaan 1, 1062 EA Amsterdam

Geïnteresseerde kantoren kunnen zich aanmelden door middel van een e-mail aan Marianne van Rappard. Aan degenen die zich aanmelden wordt geen bevestiging van deelname verstuurd.

Namens het Compliance Platform:
Marianne van Rappard en Stijn Wortelboer

2 reacties to “Informeel verkennend overleg over de toekomst van trustkantoren in Nederland”

  1. Het e-mailadres van Marianne van Rappard in de link onder het artikel lijkt niet meer in gebruik te zijn. A.u.b. aanpassen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

<span>%d</span> bloggers liken dit: